Teks:
Nasriah
Abdullah
Foto:
Nasriah
Abdullah
Walau namanya
bidak tapi rasanya dijamin sedap. InsyaAllah. Original dari santan segar.
Dimasak selama lebih 2 jam dengan api sederhana. Sentiasa digaul dengan tertip
dan penuh kasih sayang sehingga terhasilnya ketulan pati santan yang dipanggil
"tahi minyak".
Bagi
yang berlidah kebal macam aku, sudah tentulah lebih sedap jika rasa pedasnya
ada. InsyaAllah, batch seterusnya SAMBAL TAI' MINYAK - PEDAS MENGGIGIT.
Sesuai
dimakan bersama nasi putih atau boleh dijadikan perencah nasi goreng. Nak jadikan
door gift untuk sebarang majlis pun boleh.
Mahu cuba, mahu
rasa? Mari order dengan #Rieya0168178716
#SambalTaiMinyak #MenuBugis #SeleraNusantara #CahayaNurAdhwa#Adhwa #AgroBazaarOnline #FAMA #UTC #IKSnita #ABDR #GengLike#eUsahawan #eRezeki #Mdec #Matrade #MITI #DIDR #MID #TEKUN#MARDI
No comments:
Post a Comment