Trafik

Friday, 23 June 2017

11 Steps Personal Branding


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah



"NAK BELAJAR BRANDING SUPAYA RAMAI ORANG KENAL & PRODUK PUN LAKU?"
=====
.
Dalam eBook "11 Steps Personal Branding", anda akan belajar:
.
[••] Bagaimana mencipta persepsi WOW apabila orang masuk ke wall Facebook anda. Yeah!
.
[••] Bagaimana strategi update status yang orang tak menyampah. Malah, orang tertunggu post anda.
.
[••] Bagaimana jadi famous dengan cepat & selamat. Hanya dengan teknik papan luncur.
.
[••] Bagaimana elakkan dari tulis perkara yang boleh jatuhkan 'maruah' Facebook anda.
.
[••] Bagaimana pastikan tak ada yang berani cemarkan wall anda dengan posting merapu & merepek.
.
[••] Bagaimana buat audiens rasa selesa dan rasa dekat dengan anda dengan guna teknik rahsia ini.
.
[••] Dan macam macam lagi yang bakal abam tampor kongsikan dengan semua. 
.
.
=====
"PALING BEST, SAYA TUNJUK SEMUA STEP DENGAN DETAILS & BERGAMBAR."
=====
.
Haaa, baru lah korang senang faham & senang buat. Betul tak? Kemudian, senang la buat duit.
.
Saya betul-betul nak bocor asas personal branding kepada anda supaya anda berjaya.
.
.
=====
"SAYA NAK BAGI LAGI SPECIAL OFFER UNTUK ANDA."
=====
.
Kalau dapatkan hari ini,
.
Saya akan bagi:
[++] DISKAUN 50%. (Jimat RM30)
.
Tapi untuk 200 orang pertama sahaja. Kemudian, saya tutup sebab nak fokus pada support pembeli.
.
.
=====
ANDA S.E.R.I.U.S NAK DAPATKAN EBOOK INI? 
=====
.
Kami pun tak sabar sabar untuk kongsikan ilmu personal branding dengan anda. 
.
Jadi, langkah seterusnya adalah:
.
-- KLIK LINK INI
https://genglike.onpay.my/order/form/stepspb/Rieya

.
Kemudian, tunggu pegawai pelanggan kami hubungi anda melalui wassap/call. 
.
Untuk respon pantas, boleh terus wassap 016-817 8716 (Rieya, #AgenGengLike).
.
Kita jumpa dalam wassap ya. Thanks. Adios!

Friday, 9 June 2017

Amalan Rumah Terbuka Raya


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah

Masih relevankah buat rumah terbuka dalam keadaan ekonomi seperti sekarang ini?

Suasana Hari Raya pasti lebih meriah dengan adanya rumah terbuka. Namun, persoalannya disini, masih relevankah buat rumah terbuka dalam keadaan ekonomi yang tidak berapa stabil?

Pandangan saya, ya masih wajar tradisi dan amalan ini diteruskan kerana aktiviti rumah terbuka merupakan salah satu platform untuk kita saling mengeratkan silaturahim serta hubungan baik sesama insan, bertanya khabar dan mengambil berat di antara satu sama lain.

Istimewanya rumah terbuka bukan saja dengan adanya sajian juadah yang yang jarang kita nikmati di hari-hari biasa malah kita dapat mengenali siapa jiran-jiran disekitar tempat tinggal kita. Maklum saja rutin hidup di bandar, keluar rumah hari masih gelap dan balik ke rumah juga hari sudah gelap. Bertegur sapa dengan jiran tetangga boleh dihitung dengan jari. Oleh itu, dengan adanya rumah terbuka kita bukan saja dapat berkenalan dengan jiran tetangga malah boleh saling membantu jika memerlukan di samping dapat memupuk semangat kekitaan dan kejiranan. Betul, tak?

Biasanya juadah rumah terbuka disediakan sama ada melalui khidmat katering atau masakan sendiri yang dimasak oleh tuan rumah. Bagi yang tidak punya waktu dan mempunyai bajet yang lebih mungkin memilih khidmat katering untuk menyediakan juadah rumah terbuka. Pantas dan ringkas. Di samping itu dapat menyumbang sedikit ekonomi kepada si penyedia khidmat katering.

Bagi yang memasak sendiri, itulah masanya mengajar anak-anak di dapur bergotong-royong menyediakan juadah rumah terbuka untuk tetamu. Menu biasanya terdiri daripada juadah tradisional dan moden yang menyelerakan seperti ketupat, lemang, sate, soto, kambing panggang, nasi, lauk-pauk, mi goreng, kepelbagaian jenis biskut traditional dan moden dan lain-lain.

Namun, dengan kekanggan bajet yang ada cukuplah menyediakan juadah ala-kadar sahaja. Tidak perlu berlebihan dan menunjuk-nunjuk bertapa hebatnya majlis rumah terbuka yang kita adakan. Tetapkan niat dan tujuan kita adakan rumah terbuka adalah untuk mengeratkan tali silaturrahaim sesama keluarga dan jiran tetangga sama ada dari jauh dan dekat. Saling menjejaki susur galur dan salah silah keturunan keluarga dari nenek moyang kita. Bukan sekadar acara makan-makan sahaja sebaliknya apa yang lebih penting ialah wadah untuk mengeratkan mengeratkan silaturahim.

Bukankah konsep rumah terbuka raya sebenarnya melambangkan keindahan agama Islam itu sendiri? Selain dari mengharapkan rahmat dan keberkatan yang datang bersama dengan kunjungan para tetamu, jiran tetangga (sekalipun bukan seagama), kemuliaan dan kesuciannya tidak boleh dicemari dengan motif dan tujuan lain.

InsyaAllah, dengan amalan rumah terbuka raya ini dan niat yang suci murni, rezeki kita lebih melimpah ruah. Aamiin.




Thursday, 8 June 2017

GengLike: Kelas Branding


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: -

Assalamualaikum sahabat semua.

Kejap! Kejap! Singgahlah wall ni dulu.

Korang ada kenalan sama ada kawan atau kaum keluarga berbisnes online yang nak belajar branding supaya wall FB lebih meriah dan produk laku?

Saya ada jumpa 1 penyelesaian yang menarik. Siap ada diskaun 50% lagi.

Kalau berminat, komen NAK. Nanti saya mesej.

Atau nak lagi pantas boleh ketuk wassap saya di talian 0168178716

Wednesday, 7 June 2017

Sedekaah Dan Kesempitan

SEDEKAH DAN KESEMPITAN
=======================
Jika kita rasa #SUSAH dan rasa #SEMPIT sekarang, buka M2U atau CimbClick.
Pejamkan mata, transfer saja berapa yang terlintas dalam fikiran.
IKHLASkan diri. InsyaAllah. Allah bantu keluar dari segala kesusahan dan kesempitan serta beri kelapangan.

Tuesday, 6 June 2017

GengLike: 5 Kelebihan Utama Jika Anda Menyertai Kelas #GengLike


Kelebihan Geng Like

1) Anda boleh buat PERSONAL BRANDING dengan betul.
2) Jadi, anda boleh tersenyum melihat WALL FB anda MERIAH.
3) Anda akan dapat RAMAI KENALAN BISNES dalam Geng Like
4) Penulisan anda LEBIH MENARIK & follower SUKA baca.
5) Sales anda NAIK & boleh dapat RAMAI AGENT.


Rieya #AgengGengLike
-Yakin jak kau boleh bah!
.
.
.
#PesananKeramat - Daftar cepat kelas #GengLike sebelum kuota penuh untuk sesi jun 2017. Ketuk wasap 0168178716 ni cepat!

Karnival Gempak Usahawan Wanita, Wisma Wanita Kota Kinabalu

Teks: Nasriah Abdullah Foto: JHEWA & IKSNITA Panggilan buat peminat tegar penyanyi Rohana Jalil. Jangan lepaskan peluang unt...

Post Paling Popular