Trafik

Wednesday, 26 August 2015

2 Pakej Iklan Realiti TV (IRTV) Paling Popular

Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah


2 Pakej Iklan Realiti TV (IRTV) paling Popular

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat Datang Ke IRTV GROUP
Terima kasih kerana bertanyakan tentang 'Iklan Realiti TV (IRTV)'
Peluang Membuat Iklan, Sambil Menjana Pendapatan




IKLAN REALITI TV (IRTV GROUP) ada 2 pakej pilihan paling popular;-


PAKEJ PERTAMA

IRTV - Iklan Sahaja

Pakej yang ditawarkan tertakluk kepada promosi bulanan. 

Promosi September... Sambil Beriklan Sambil Beramal

Jika anda memilih untuk beriklan sahaja, maka anda boleh sertai promosi istimewa sepanjang bulan September 2015.


PAKEJ KEDUA

IRTV NETWORK - Iklan Sambil Buat NETWORK
Jika anda minat buat sistem rangkaian (networking) bisnes, maka pilihan IRTV NETWORK adalah yang paling tepat untuk anda kerana banyak manfaat (benefit) yang bakal anda perolehi. Nak tahu manfaat bila bersama IRTV Network?

Jom ikuti saya merungkai 1001 pertanyaan mengenai IRTV Network.

1. Macam mana mau join IRTV Network?
Peluang membuat iklan sambil menaja pendapatan bersama IRTV Network. Modal hanya serendah RM100 sebagai YURAN PENDAFTARAN AHLI, berpotensi MENJANA PENDAPATAN sehingga 30k++

2. Siapa yang layak join IRTV Network?
IRTV Network terbuka kepada semua tidak kira sama ada pelajar, suri rumah mahupun mereka yang mempunyai bisnes. Tak ada bisnes pun boleh join. IRTV Network nak bantu setiap ahli nya untuk menjana pendapatan sendiri walau pun tidak mempunyai sebarang bisnes. Bayangkan kalau pelajar yang join dan ada pendapatan sendiri hasil daripada usaha beriklan di IRTV Network, bukahkah ini satu usaha murni pelajar tersebut untuk meringgankan beban ibu bapa mereka menanggung kos pengajian dan sara hidup semasa belajar?

3. Ada tak contoh peniaga yang dah iklankan produk mereka?
Ya, ada dan anda boleh lihat gambar di bawah. Kalau nak lagi jelas anda boleh cuci mata di kawasan kompleks beli belah seperti Karamunsing, Centre Point, Wisma Merdeka, Megalong dan sebagainya. Anda boleh lihat sendiri bagaiman sistem pengiklanan ini dilaksanakan.

Untuk lebih jelas anda boleh tonton iklan led tv di sini...


 Iklan LED FNB: Watch "IKLAN REALITI TV ( IRTV )" on YouTube - https://youtu.be/oDm_ceqziX0


Contoh Cara Pengiklanan Realiti TV (IRTV)

4. Di mana lokasi led tv ni di pasang?
Anda boleh lihat jadual di bawah lokasi pemasangan led tv untuk pengiklanan dan jumlah led tv yang di pasang di setiap kompleks beli belah yang terpilih.

No.
Lokasi
Unit Led tv
Kota Kinabalu
1
Centre Point
5
2
Kompleks Karamunsing
3
3
KK Plaza
2
4
Megalong Mall
2
5
One Borneo - 1B
-
6
Star City Complex
1
7
Suria Sabah
-
8
Warisan Square
1
9
Wisma Merdeka
3

Senarai di atas hanya di seluruh kawasan Negeri Sabah sahaja. Bagi kawasan yang tidak dinyatakan lokasi dan jumlah led tv, daerah tersebut masih dalam proses pemasangan. Oleh yang demikian, sila hubungi saya untuk dapatkan maklumat terkini lokasi led tv yang telah dipasang.

Bagi seluruh Negeri Semenanjung, Sarawak dan juga Negara Singapura akan saya senaraikan di entri akan datang. Tunggu...
  

5. Apa yang saya dapat selepas mendaftar?

ü  Selepas mendaftar anda akan di beri PERCUMA 3 unit tv led untuk pengiklanan. Anda diberi tempoh 3 bulan untuk menggunakan 3 unit tv led tersebut. Jika anda tidak manfaatkan tv led tersebut, maka secara automatik peluang anda terbatal untuk beriklan.

ü  Dengan adanya 3 unit tv led yang diberikan secara percuma tadi, maka anda boleh pasarkan perniagaan anda mengikut pilihan lokasi yang disediakan.

Yuran Keahlian RM100 Sahaja


ü  3 unit tv led yang diberikan secara percuma tadi juga boleh disewakan kepada peniaga lain. Sewa 1 unit tv led berharga RM50. Jika anda sewakan kesemua 3 unit tv led berkenaan, maka jumlah RM150 itu milik anda. Untung tak? Hah! itulah keuntungan anda. Kalau dapat RM150 tu bukankah modal yuran keahlian RM100 tadi dah balik semula ke tangan anda? Siap dapat untung 50% lagi. Best tak? Mestilah best kan?

ü  Di IRTV Network anda hanya boleh menaja 5 ahli baru untuk 1 akaun IRTV Network, anda akan dapat pulangan modal yuran pendaftaran RM100 tadi. Andaikata anda berjaya buat TAJAAN seramai 1 ahli baru (maximum 5 orang), maka anda layak menerima bonus sebanyak 20% setiap ahli baru yang berjaya mendaftar. Jika anda berjaya menaja seramai 5 ahli baru, maka anda layak menerima bonus sebanyak 100%. Untung tak? Just share dengan kawan-kawan yang ada bisnes untuk join iklankan bisnes mereka sahaja, anda mampu menjana pendapatan extra.  Inilah keseronokan sebenar apabila bersama IRTV Network.

ü  Bukan itu saja, andaikata 5 orang ahli baru yang anda taja tadi buat perkara yang sama iaitu menaja ahli baru di bawah susur galur mereka, anda juga layak menerima bonus sebanyak 10% setiap ahli yang berjaya didaftarkan. Bonus yang akan anda terima bermula dari level 1 sebanyak 20%, level 2 sehingga level 5 sebanyak 10%. Untuk rujukan anda boleh lihat 'Marketing Plan' yang saya sediakan tadi.


Pelan Pemasaran IRTV Network

ü  Bonus tajaan akan di bayar terus ke akan bank anda SETIAP AHRI ISNIN. Ini bermakna, anda akan menerima bonus setiap hari Isnin jika berjaya buat tajaan. Syarikat lain tak ada yang sanggup bagi bonus setiap minggu tau kecuali IRTV Group Sdn Bhd. Selama saya bekerja makan gaji, tak pernah sekali pun saya terima bonus setiap minggu.

ü  Nak tahu tak bonus apa lagi yang akan anda dapat? Jika anda rajin berkongsi kebaikan IRTV Network dan berjaya menambat hati peniaga lain untuk mengiklankan perniagaan mereka melalui IRTV - Iklan Sahaja maka anda layak menerima komisen. Jumlah komisen bergantung dengan pakej promosi pengiklanan yang ditawarkan pada bulan berkenaan. Komisen tersebut akan dibayar SETIAH HARI AHAD terus ke akaun bank anda. Wah! Ini dah kira keseronokan kedua dalam seminggu. Pertama bonus di bayar setiap hari Isnin. Kedua komisen dibayar setiap hari Ahad. Hah! siapa nak bagi duit dua kali seminggu? Semua itu hanya di IRTV Network.

ü  Tadi dah dapat untung bila bila sewakan tv led. Selepas tu dapat pula bonus tajaan. Bila dah dapat bonus tajaan, dapat pula komisen setelah berjaya mengajak peniaga lain beriklan bersama. Bonus dan komisen dibayar dalam minggu yang sama tau. Apa pun semua itu mengikut terma dan syaratnya. Hah! ni lagi seronok. IRTV Network akan mengadakan CABUTAN BERTUAH 2 KALI SEMINGGU kepada ahli-ahli nya yang berjaya menaja seramai 5 ORANG AHLI BARU. 5 orang saja tau! Nak tahu apa hadiahnya? Tungguuu...


Cabutan Bertuah IRTV Network

ü  Setiap ahli IRTV Network akan menikmati kemudahan sistem pemberitahuan melalui sistem canggih SMS IRTV Network secara PERCUMA. Berjaya mendaftar dapat SMS, berjaya menaja dapat SMS, terima bonus dan komisen pun dapat SMS. Beriklan juga akan menerima SMS. Anda akan sentiasa menerima SMS bagi setiap update maklumat terkini IRTV Network dari masa ke masa. So, tak adalah terlepas maklumat terkini.

ü  Hahaha JJJ pening dah nak cerita, banyak sangat PERCUMA.
v PERCUMA beriklan di 3 unit led tv selama 1 bulan
v PERCUMA beriklan di website www.irealititv.com selama 1 tahun
v PERCUMA beriklan di Internatinal Facebook Networking Business Group (FNB) yang mempunyai ahli melebihi 14 000 ahli.
v PERCUMA kad keahlian IRTV Network setelah berjaya berdaftar sebagai ahli
v PERCUMA Pelan Pemasaran yang akan diberikan oleh IRTV Network
v PERCUMA keahlian di IRTV FAN CLUB www.irtv.forum2.biz
v PERCUMA beriklan sepanjang hayat di www.irtv.forum2.biz
v PERCUMA menyertai cabuan bertuah IRTV Network
v PERCUMA menerima SMS daripada IRTV Network
Ya semuanya PERCUMA! PERCUMA kepeda mereka yang ingin menjana pendapatan tambahan hanya dari rumah dan sanggup rebut peluang keemasan ini.

6. IRTV Network ni bisnes MLM ke?
Berkongsi Dengan 5 orang Ahli Baru

Untuk pengetahuan anda sebagai bakal ahli berdaftar IRTV Network, IRTV Network bukan perniagaan MLM yang menjalankan sistem pairing iaitu wajib pasang kaki kanan dan kiri untuk terus berkembang. IRTV Network diwujudkan untuk membantu mengembangkan perniagaan anda sendiri disamping membantu peniaga lain untuk sama-sama meluaskan perniagaan masing-masing. Oleh sebab itu, IRTV Network nak anda berkongsi dengan 5 orang ahli baru dan ahli baru anda juga akan berkongsi dengan ahli baru di bawah mereka nanti dan begitulah seterusnya. Barulah sama-sama menikmati keseronokan berniaga bersama IRTV Network. Ye tak?

7. Bila pendaftaran di buka untuk ahli baru?
Pendaftaran kami buka setiap hari. Jika anda sudah bersedia menjadi keluarga besar IRTV Network, mendaftarlah dengan saya segera! Jangan tunggu lama-lama sehingga anda terlepas peluang ini. Bertindaklah segera!


Kesimpulannya, IRTV Network adalah satu SISTEM PENGIKLANAN MAMPU IKLAN kepada semua peniaga dan merupakan sistem pengiklanan yang paling MURAH di Malaysia.
  

Sekiranya anda mempunyai sebarang kemusykilan atau berminat menyertai salah satu program pengiklanan IRTV kami, sila hubungi saya segera di talian;


Nasriah Abdullah @ Rieya
+6016-817 8716

http://nasriahabdullah.blogspot.com








Monday, 24 August 2015

Ulasan Kelas Asas Blog & Fanpage (Mula Bisnes)

Nama pelajar : Pn. Leeya Mokhtar
Guru Online : Pn Zaila Mohamad
Sumber : http://norliaamatmohtar.blogspot.com/2015/05/bisnes-bakeri-di-rumah-testimoni-kelas.html

Teks : Norlia Amat Mohtar
Gambar : Sumber google


Assalamualaikum

Diam tak diam sudah tiga dekad lebih usia ini. Pejam celik pejam celik rupa-rupanya sudah tujuh bulan saya menjadi working at home mom (WAHM). Banyak suka, duka, tangis dan tawa yang ditempuhi sepanjang tempoh ini. Menguruskan anak-anak sambil bekerja memang bukan sesuatu yang mudah tetapi ini jalan yang saya pilih demi untuk membesarkan anak-anak tanpa jagaan orang lain.

Menyingkap kenangan apabila saya buat pertama kali menyatakan hasrat untuk berhenti kerja kepada teman sepejabat, pelbagai respon yang diterima. Rakan-rakan rapat menggalakkan tetapi bagi mereka yang agak berumur mengkritik hebat keputusan yang saya buat. Ada yang kata saya tidak fikir panjang, buat keputusan terburu-buru, mana boleh berniaga dengan anak-anak kecil dan tidak kurang juga yang melaga-lagakan saya. Bagi mereka tiada istilah ibu bekerja dari rumah. Saya pula pada masa itu, hanya senyum dan pergi. Tidak mahu memanjangkan atau bertengkar dengan mereka. Biarkan sahaja. Itu pandangan mereka. 

Mulai dari saat itu saya berusaha untuk memajukan diri sendiri. Saya ada terfikir berkemungkinan ada komuniti bagi WAHM ini tetapi langsung tidak tergerak hati untuk mencari di internet sehinggalah saya terbaca satu artikel yang di tulis oleh salah seorang ahli WAHM atau lebih dikenali sebagai Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR). Tertarik dengan perkongsian artikel tersebut saya terus mencari artikel-artikel berkaitan dengan ABDR dan cara untuk mendaftar sebagai ahli. Di situlah titik mula saya bersama ABDR. Saya kemudian diperkenalkan dengan Cikgu Zaila Mohamad bagi penulisan blog dan fanpage. Di bawah bimbingan guru online saya diajar untuk membina blog yang berpengaruh, menggunakan bahasa yang betul dan menulis dari hati. Saya juga diajar untuk membina fanpage untuk beriklan dan berniaga.

Bagi saya membina sebuah blog adalah mudah, tetapi untuk menjadikan blog tersebut berpengaruh itu yang sukar. Di dalam kelas ini juga saya banyak diberi tips-tips yang mudah dan seterusnya membantu saya menulis dan berkongsi ilmu dengan orang lain. Sering kali kami diingatkan, niat untuk menulis bukan untuk menunjuk-nunjuk atau syok sendiri. Menulis kerana ilmu dan dapat dikongsikan bersama. Banyak sebenarnya yang saya dapat pelajari daripada yuran yang tidak seberapa ini. Sangat berbaloi. Pelajar diwajibkan untuk menulis sebanyak 44 entri di dalam blog sebagai tugasan. Ada rahsia di sebalik 44 entri ini, supaya enjin carian senang mengesan blog kita. Tetapi bukan hanya 44 entri sahaja, lagi banyak kita menulis lagi tinggi kedudukan blog kita di enjin carian. Kan seronok bila orang google sahaja berjela-jela nama blog kita keluar. Itulah fungsi asas 44 entri tersebut.


Bagi saya guru-guru yang mengajar sangat komited, tidak lokek ilmu dan bersedia membantu. Ini kerana apabila belajar dalam talian masa pelajar membuat tugasan adalah sangat tidak menentu. Acap kali guru online memberitahu penjenamaan diri amat penting dalam bisnes yang berpaksikan alam maya ini. Kita mungkin tidak kenal siapa pelanggan dan dari mana mereka datang, jadi jika kita menggunakan penjenamaan diri kita sendiri dengan mudah pelanggan akan megingati kita berdasarkan perkongsian di dalam blog. Jadikan setiap entri yang kita kongsikan sebagai kad bisnes dengan meninggalkan nombor untuk dihubungi. Perkara sebegini jika saya tidak menjadi ahli ABDR memang saya tidak akan ambil pusing. Padahal inilah cara yang sebenar berbisnes dengan menggunakan blog. 

Secara keseluruhannya, saya sangat berterima kasih kepada pengasas ABDR, Pn. Masayu Ahmad kerana telah mengasaskan Akademi Bekerja Dari Rumah. Komuniti ini benar-benar sangat membantu suri-suri yang mahu menjadi WAHM yang mungkin mereka tidak tahu mahu bermula dari mana. Segala perkongsian dapat membantu insan yang baru bertatih sebagai WAHM seperti saya. Saya juga berharap lebih ramai ibu-ibu diluar sana untuk bekerja dari rumah dan mendidik sendiri anak-anak, memandangkan semakin ramai muda-mudi terjebak dengan pelbagai gejala yang tidak sihat. Didikan sepatutnya bermula dari rumah dan kita tidak boleh mengharap kepada guru-guru untuk mengajar anak-anak kita semata. Marilah kita sama-sama membina masa hadapan.

Jika anda berhajat untuk turut serta dan belajar bagaimana untuk membina blog dan fanpage berpengaruh bolehlah bergabung dengan kami. Disamping dapat menjadi ahli ABDR yang akan menyokong diantara satu sama lain bagi WHAM. Di sini kami akan berkongsi cerita dan pengalaman untuk menjadi panduan kepada yang lain. Jika mahu berniaga tetapi tidak tahu dimana mahu bermula, pilihlah untuk bersama kami. Terdapat beberapa pakej kelas asas blog yang boleh dipilih mengikut keselesaan. Boleh terus berhubung dengan saya berkaitan pakej yang ditawarkan.


Ulasan Kelas Asas Blog Penulisan

Teks: Azrinbadrinas
Guru bimbingan: Aishah Hussein
Sumber: http://azrinbadrinasabubakar.blogspot.com/2015/04/ulasan-tentang-kelas-asas-blog.html

Assalammualaikum pengunjung blog RIS

Hampir 4 bulan tiada internet di rumah disebabkan tertinggal mobile wifi di sebuah hotel di Ipoh hujung tahun 2014, nak tak nak terpaksa juga mencari talian internet lain. Anak-anak pun dah mula dengan folio, perlu mencari maklumat untuk assignment mereka. Pada hari ini internet bukan lagi satu kehendak tapi dah menjadi keperluan setiap rumah.

Alhamdulillah sampai juga saya ke entri yang ke-44. Saya bermula pada Julai 2014, sekarang dah hampir setahun usia Blog Rahsia Idaman Suri ini. Walaupun ini bukanlah blog saya yang pertama, tetapi ini adalah blog saya yang konsisten sehingga boleh mencapai penulisan saya yang ke 44. Terima kasih atas tunjuk ajar dan bimbingan Kak Aishah sebagai guru saya dalam Akademi Bekerja Dari Rumah ini.

Tunjuk ajar dan teguran dari guru saya kak Aishah mematangkan lagi blog RIS saya ini.Menulis blog berguru memang ada bezanya. Menulis dengan lebih yakin dan mudah dengan berpandukan bimbingan yang telah disediakan untuk kelas penulisan asas blog ini. Mungkin lepas ini saya akan mula dengan kelas blog bisnes pula.

Lagi sekali terima kasih kepada kak Aishah dan guru-guru ABDR yang lain di atas sumbangan dalam menjayakan blog RIS saya ini. Jasa  kalian akan dikenang hingga ke akhir hayat.

Thursday, 20 August 2015

Madu Dan Kayu Manis

✅Madu dan Kayu Manis - siapa pernah terfikir?

Madu merupakan satu-satunya makanan atas muka bumi yang tidak akan basi mahupun rosak. Bagaimanapun, bila ditinggalkan lama di tempat yang gelap dan sejuk ianya akan kristallized. Jika ini berlaku, masukkan bekas yang berisi madu ke dalam air panas, dan biarkan madu cair secara biasa. Ianya akan tetap kekal sebagai madu dari segi khasiat perubatan.Jangan didihkan atau mikrowave krn ini akan membunuh enzim-enzim berguna di dalam madu.

Fakta menunjukkan madu dan kayu manis : campuran madu dan kayu manis boleh menyembuhkan hampir kesemua penyakit. Madu boleh digunakan tanpa sebarang kesan sampingan untuk apa-apa jenis penyakit. Sains moden juga mengatakan bahawa walaupun madu adalah manisan, tetapi apabila diambil pada dos yang betul sebagai ubat , ianya tidak akan memberi kesan buruk termasuk pada pengidap kencing manis.

Ini di antara kajian dari saintis barat :

✴Penyakit Jantng : Buatkan serbuk kayu manis. Sapukan madu dan serbuk kayu manis pada roti dan makan secara tetap setiap hari semasa sarapan
(sebagai ganti dari jem). Ini akan mengurangkan kolesterol di dalam pembuluh darah (arteri) dan menyelamatkan pesakit dari serangan jantung (heart attack). Juga, bagi yang sedia ada atau pernah diserang serangan jantung , apabila amalan ini dibuat secara harian, ianya akan menjauhkan pesakit berbatu-batu dari serangan seterusnya. Penggunaan secara tetap amalan di atas akan mengurangkan kesukaran bernafas (membetulkan pernafasan) dan akan menguatkan jantung mengepam. Di Amerika dan kanada , pelbagai jururawat di rumah telah merawat pesakit secara jayanya dan juga didapati bahawa pada satu tahap umur, pembuluh dan salur darah (arteri dan vein) akan hilang flexibilitinya (kekenyalan) dan akan mudah tersumbat , madu dan kayu manis akan mengembalikan semula sifat asalnya.

✴Radang sendi (arthritis) : pesakit arthritis boleh mengambil secara harian (pagi dan malam) satu cawan air suam bersama 2 sudu teh madu dan satu sudu serbuk kayu manis. Apabila ini diambil secara tetap , pesakit kronik arthritis juga boleh sembuh. Di dalam kajian terbaru yang diketuai oleh Universiti Copenhagen , mereka mendapati bawa doktor-doktor yang merawat psakit mereka dengan campuran 1 sudu madu dan 1/2 sudu serbuk kayu manis sebelum sarapan pagi, mereka mendapati bahawa di dalam satu minggu (dari 200 orang pesakit yang dirawat) - 73 pesakit hilang kesakitannya di dalam seminggu dan di dalam sebulan , hampir kesemua pesakit yang tidak boleh berjalan atau bergerak disebabkan radang (arthritis) sudah boleh berjalan tanpa sebarang kesakitan.

✴Jangkitan Pundi Kencing: ambil dua sudu serbuk kayu manis dan satu sudu madu di dalam air suam dan minum. Ianya akan membunuh kuman di dalam pundi.

✴Kolesterol : Dua sudu besar madu dan tiga sudu teh serbuk kayu manis dicampurkan dengan 16 auns air teh diberikan pada pesakit kolesterol , didapati bahawa kandungan kolesterol di dalam badan pesakit turun sebanyak 10% hanya selepas 2 jam. Apabila ini diambil sebanyak 3 kali sehari , sebarang penyakit kolesterol tahap kronik akan sembuh. Melalui maklumat yang diterima dari Journal , madu asli yang diambil secara harian bersama makanan mengurangkan komplen(keluhan) terhadap kolesterol.

✴Selesema : bagi yang terseksa dengan selesema perlu mengambil 1 sudu besar madu bersama 1/4 sudu serbuk kayu manis 3 kali sehari. Proses ini akan menyembuhkan kesemua batuk yang terus, demam , dan membersihkan sinus (ruang udara di dalam tengkorak sekeliling hidung).

✴Perut Meragam : Madu diambil bersama kayu manis menyembuhkan saki
t perut
dan membersihkan @ menyembuhkan perut dari sebarang ulcers. Kembung (gas) : kajian yang dibuat di Jepun dan India, mendapati bahawa madu yang diambil bersama-sama kayu manis akan mengeluarkan gas dari perut.

✴Imun Sistem : penggunaan harian madu dan serbuk kayu manis menguatkan sistem pertahanan (imun) dan melindungi badan dari serangan kuman dan bakteria. Saintis mendapati bahawa madu mempunyai pelbagai vitamin dan zat besi dalam jumlah yang besar. Penggunaan madu secara tetap akan menguatkan korpuskel sel darah putih (dimana mengandungi dna) untuk melawan penyakit yang disebabkan bakteria dan kuman (virus).

✴Tak Hadam : Serbuk kayu manis dicampur bersama 2 sudu besar madu yang diambil sebelum tidur akan merembeskan asid dan menghancurkan makanan berat.

✴Influenza : Saintis dari sepanyol membuktikan bahawa madu mempunyai kandungan semula jadi yang membunuh kuman influenza dan menyelamatkan pesakit dari flu.

✴Umur Panjang : Teh yang dibuat bersama madu dan serbuk kayu manis,bila diambil secara tetap , mengelakkan kerosakan disebabkan bertambahnya usia. Pengambilan 4 sudu teh madu, 1 sudu teh serbuk kayu manis dan 3 mangkuk kecil air panas untuk membuat teh. Minum 1/4 mangkuk - 3-4 kali sehari. Ini akan mengekalkan kesegaran kulit, kelembutan dan ketegangan. Jangka hayat dipanjangkan , dan mereka yang berumur 100 tahun sekalipun boleh memulakan aktiviti seperti berumur 20 tahun. (dalam Islam , kita ada beberapa amalan untuk panjang umur - amalkan di atas + bersedekah dan menyambungkan silaturrahim - in sya allah, umur kita akan panjang)

✴Sakit tekak : apabila tekak rasa tidak selesa , ambil satu sudu madu dan kulum sambil telan sedikit demi sedikit sehingga ambil. Ulang setiap 3 jam sehingga tekak hilang simptom sakit/ketidak selesaan.

✴Jerawat : 3 sudu besar madu dan 1 sudu teh serbuk kayu manis paste. Sapukan paste ini di atas jerawat sebelum tidur dan basuhnya tika bangun keesokan pagi dengan air suam. Jika diamalkan selama dua minggu , ia akan membuang jerawat dari akarnya.

✴Jangkitan Kulit :Sapukan campuranmadu dan serbuk kayu manis dalam ratio yang sama pada kulit yang terkesan , akan menyembuhkan ekzema , dan semua jenis jangkitan kulit.

✴Hilangkan Berat Badan : Pagi , sejam setengah sebelum sarapan pagi dan tika perut kosong , dan pada waktu malam sebelum tidur , minum madu dan serbuk kayu manis di dalam air suam. Jika diambil secara tetap, ianya akan mengurangkan berat walaupun pada mereka yang berlebihan berat badan. Jika minum secara tetap , ianya tidak akan membenarkan lemak untuk berkumpul dalam badan walaupun individu tersebut mengambil makanan yang tinggi kalori.

✴Kanser : Kajian terbaru di Jepun dan Australia mendedahkan bahawa kanser perut dan tulang telah berjaya dirawat dengan jayanya. Pesakit yang mengidap penyakit ini perlu mengambil setiap hari satu sudu madu bersama satu sudu teh serbuk kayu manis 3 hari sekali selama satu bulan.

✴Lemah : kajian baru-baru ini menunjukkan gula yang terkandung di dalam madu adalah sangat membantu dalam mengembalikan kekuatan badan berbanding gula buatan. masyarakat yang mengambil madu dan serbuk kayu manis dengan ratio yang sama didapati lebih peka dan flexible. Dr. Milton , yang menjalankan kajian ini , mengatakan separuh sudu besar madu yang diminum bersama segelas air yang dicampur dengan serbuk kayu manis, jika diambil setiap hari selepas gosok gigi dan tengah hari (sekitar 3 petang) - akan mengembalikan kecerdasan badan dalam masa seminggu.

✴Sukar Bernafas : penduduk di Amerika selatan berkumur dengan satu sudu madu dan serbuk kayu manis dicampur dengan air suam , sebagai rutin harian pertama pada waktu pagi , bagi membolehkan pernafasan mereka sentiasa segar sepanjang hari.


✴Kurang @ hilang pendengaran : Pagi hari dan malam - madu dan serbuk kayu manis diambil pada sukatan yang sama boleh mengembalikan pendengaran.

👉Rujukan : Dr Zulkifli Sharif

Sistem Online Menjana Pendapatan IRTV NETWORK


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah


Selamat Datang Ke IRTV NETWORK

Sistem Online Menjana Pendapatan IRTV NETWORK




Terima kasih kerana bertanyakan tentang
Iklan Realiti TV (IRTV)
Peluang Membuat Iklan, Sambil Menjana Pendapatan



IKLAN REALITI TV (IRTV GROUP) ada 2 pilihan:-
Pilihan
Pertama: IRTV - Iklan Sahaja
Pilihan
Kedua: IRTV Network - Iklan Sambil Buat Network

Jika Anda memilih PILIHAN PERTAMA;-
Buat iklan sahaja, anda boleh memilih pakej bulanan khas yang ditawarkan oleh pihak IRTV
Group.
Untuk maklumat terbaru pakej yang ditawarkan boleh layari website ini www.irealititv.com atau facebook  IRTV Realiti

Jika Anda Memilih PILIHAN KEDUA;-
Peluang membuat Iklan, Sambil Menjana Pendapatan bersama IRTV Network
Modal Hanya Serendah
RM100 Sebagai Yuran PENDAFTARAN AHLI,
berpotensi MENJANA PENDAPATAN sehingga 30k++

Sila Rujuk Pakej RM100 di bawah




Apa yang anda akan dapat



Sistem Pembayaran Mengikut
Level 1 - 5 IRTV NETWORK


Plan Marketing IRTV NETWORK UNI LEVEL


Sistem Plan Menjana Pendapatan Melalui IRTV NETWORK Dari LEVEL 1 Hingga Level 5 Anda Akan Mendapat Jumlah Pulangan Yang  Besar




Jumlah Pembayaran Setiap Kemasukkan
Individu Mengikut Level


Cabutan bertuah kepada ahli yang layak


 *PERCUMA Pengiklanan Ke Website www.irealititv.com
*
PERCUMA Pengiklanan Ke International FNB Group 
(14 ribu ahli)


Pendaftaran kami buka setiap hari. 
Jika anda sudah bersedia boleh mendaftar dengan saya.
Sila isi borang pendaftaran di bawah dan hantar ke alamat email yang diberikan.

Borang Pendaftaran IRTV Network


Sekiranya anda mempunyai sebarang kemusykilan atau berminat menyertai salah satu proram pengiklanan IRTV kami, sila hubungi saya segera di talian:-


Nasriah Binti Abdullah
+6016-817 8716
pnnasriahabdullah@gmail.com




Iklan LED FNB: Watch "IKLAN REALITI TV ( IRTV )" on YouTube - https://youtu.be/oDm_ceqziX0 




Membaca Adalah Gedung Ilmu!



Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah


Bismillahirrahmanirrahim

Assalamu Alaikum wa'Rahmatullahi wa'Barkatuh!

Membaca adalah gedung ilmu. Sudahkah Ibu-ibu sekalian membaca ebook Supar WAHM Super Mom, Yeah! Mama Sudah 'Resign', 101 Idea Home-Based Bisnes atau ebook lain? Jika anda belum memilikinya boleh hubungi saya untuk tempahan.

Ebook Pilihan WAHM

Bulan Ogos hampir ke penghujungnya. Dapatkan segera ebook pilihan suri rumah berkerja di rumah  dan suri berkerjaya.

Dapatkan secara online sahaja. Rebutlah peluang promosi Ogos ini, kerana ianya sangat-sangat bermanfaat bagi yang mahu mula bisnes dan inginkan WAHM sebagai kerjaya pilihan.

Anda nak ebook PERCUMA? Kami akan hadiahkan ebook sebagai BONUS jika anda sertai saya di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR)

Pakej pilihan popular sepanjang Ogos 2015

Pakej 1

Pakej 2

Pakej 3




Apa tunggu lagi, mendaftarlah dengan saya selaku Pengurus Online Bertugas:

Nasriah Abdullah - Pengurus Online ABDR
Email :
 
pnnasriahabdullah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp/Telegram :
 
+6016-817 8716


add saya di facebook :

mohon bantuan anda untuk LIKE & SHARE FB Page saya:

Jemput singgah ke blog saya:
http://nasriahabdullah.blogspot.com
http://ummyadhwa.blogspot.com


Karnival Gempak Usahawan Wanita, Wisma Wanita Kota Kinabalu

Teks: Nasriah Abdullah Foto: JHEWA & IKSNITA Panggilan buat peminat tegar penyanyi Rohana Jalil. Jangan lepaskan peluang unt...

Post Paling Popular