Saturday, 31 December 2016

Inspirasi Bekerja Di Rumah


Kelas GSL VELLFIRE baru bermula tapi PROMOSI ebook INSPIRASI BEKERJA DI RUMAH berakhir hari ini.

Dapatkan sekarang!
Hari ini RM35 esok RM50!

Permulaan Tahun Baru 2017


Semua orang sudah mula bercakap 📢 tentang permulaan tahun baru 2017🎉
🎄
Di sini saya ada satu idea yang kalau kamu semua suka kamu boleh buat. Nak tahu tak apa dia?! 🎃🎃
*Apabila kita telah sampai kepada hari yang bertarikh 31/12/2016 jam 11:59 malam* 🕛
Pada waktu malam kamu bangun dan ambil wudhuk 💧 5 minit sebelum waktu tersebut 
*Seterusnya kamu solat dari jam 11:59 hingga jam 12:05 misalnya*
Iaitu lebih kurang 6 minit saja, atau paling kurang dua rakaat solat kerana Allah azza wa jalla 
*Jadi #perkara_terakhir_yang kamu_telah_lakukan pada tahun 2016 🌙adalah solat*
*#Dan perkara pertama yang kamu mula lakukan pada tahun 2017 juga 🌙adalah 🌙 solat*
Apakah ada #perkara_yang_lebih_cantik daripada_tahun_yang_kamu mulakan_dengan_solat !?
Orang-orang lain semua menari 🎄🎇🎄 dengan lagu-lagu dan bunyian seruling syaitan 👹🎶🎤👹🎸🎼👹
Tetapi kita sedang bersujud kepada Tuhan kita 🍇🍇🍇
🌹#Wahai_saudaraku_yang_aku_ cintai_kerana_Allah🌹
Jom kita jadika solat ini dilakukan secara bersama-sama oleh setiap Muslim💞💖
Sampaikan kepada setiap orang yang kamu cintai agar mereka juga turut menutup tirai tahun 2016 ini bersama kamu dengan solat dua rakaat 👏👏
Dan memulakan tahun yang baru dengan amalan yang paling dicintai oleh Allah ini 🌞 💐
Jangan jadikan pesanan ini terhenti kepada kamu sahaja 🌺 🍁

Syukur


Assalamu‘alaikum.

Syukur kita dilahirkan dan membesar di Malaysia. Jika kita lahir dan membesar di Syria, mungkin kita bukan sedang berfikir tentang bagaimana mahu membesarkan bisnes. Tapi kita mungkin sedang fikir tentang bagaimana untuk mengelak dari terkena peluru sesat. Bersyukurlah.

Allahumman suril Islama wal muslimin.

Selamat berlibur kawan-kawan semua.

Doa Hari Jumaat


DOAKU DI HARI JUMAAT TERAKHIR TAHUN 2016 BUAT KALIAN

Ya Allah , 
Muliakanlah orang yang membaca doa ini, 
Lapangkanlah hatinya, 
Bahagiakan keluarganya dan 
Luaskan rezekinya seluas lautan yang engkau ciptakan. 

Mudahkanlah segala urusannya, 
kabulkanlah cita-citanya, 
jauhkan dia dari segala penyakit, 
fitnah , prasangka keji, 
berkata kasar dan jauhkanlah dia dari segala musibah, 
sembuhkanlah penyakitnya serta 
terimalah semua amal ibadahnya dan 
kelak jadikanlah dia sebagai penghuni SyurgaMu.

آَمِيـٍـِـنْ ... آَمِيـٍـِـنْ ... آَمِيـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن

Friday, 30 December 2016

Doa Harian


Assalamu'alaikum
Sahabatku yang di sayangi Allah. 
InsyaAllah
Mari kita sama-sama "Aamiin" kan doa ini jika termasuk doa sahabatku juga

Ya Rabb,
Kami memohon kepada-Mu di hari Jumaat penuh rahmat dan mubarrak ini,
Agar mensucikan hati-hati kami dari kotoran dengki dan iri hati,
Kecenderungan kepada keburukan dan nista, 
penyakit dendam dan benci,
Serta tanamkanlah rasa cinta dan kasih sayang ke dalam hati kami, 
penuhilah dengan kebaikan dan anugrah, 
serta segerakanlah dengan perasaan belas kasihan.

Aamiin Allahumma Aamiin

Thursday, 29 December 2016

GSL Vellfire


Mar nak join Vellfire & GSLP. 
Since dah last kelas... Hmm. 
Kena la ambik peluang ni cukup2. 
Belajar banyak2 prepare for 2017...
Nur Mardhiah Che Ghani
.
.
.
Korang nampak tak aura Vellfire? 
Sekarang dah 410 peserta. 
Pendaftran masih hangat berlangsung...
Siapa belum daftar masih ada peluang beberapa jam saja lagi sebelum menjelang 12.00am...

Sanggara Balanda


Okey siap dissert untuk majlis tahlil malam ni.
Sapa tau nama menu ni, cuba teka...





Cari Kawan Yang Berkualiti


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: -

Akak Cun: Akak dah request friend dengan Rieya tapi friends list akak dah 5k. So, apa akak nak buat?

Rieya: Alahai cek kak. Apasal pening kepala sampai serabut 1000 ni. Tapis la friend list tu. Buat unfriend pada kawan yang tak berkualiti. Unfriend di fb jer bukannya nak putus silaturrahim pun. Luar fb masih juga kawan.
Nak naikkan engagement fb carilah kawan yang berkualiti.

Akak Cun: Akak tau la, Rieya orang kualiti tapi kawan yang berkualiti tu macam mana? hihihi
.
.
Hah! Nk tahu kawan yang berkualiti di fb tu macam mana? Meh la wassap Rieya 0168178716 kita sembang-sakan dalam kelas GSL Vellfire

Kekalkan Engagement!


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: -

NAK DAPAT BANYAK LIKE?

Engagement harus di bina seawal pagi setiap hari. Kekalkan!

Tak ada masa? Rushing buat persiapan kerja? Sibuk urus anak? Hootsuite kan ada. Tak ada hoosuite, buffer pun boleh. So, jadualkan sebelum tidur malam untuk posting esok pagi.

Sudah update status pagi ini? Pagi waktu terbaik untuk dapat banyak LIKE. Tak percaya? Cubalah dan buat secara konsisten setiap hari.

Kelas Group Support LIKE Batch Vellfire


Memulakan operasi pendaftaran 
Kelas Group Support LIKE Batch Vellfire 
seawal 7.30 pagi ini. 
Yang belum daftar mari daftar cepat.




Doa Harian


*السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه*

*Ya Allah...*
Di pagi yang mulia ini...
Kau ampuni dosa-dosa kami, 
Dosa pasangan kami, 
Dosa kedua ibu bapa kami, 
Dosa anak-anak kami, 
 Dosa saudara-saudara kami, 
Dosa jiran tetangga kami, 
Dosa sahabat-sahabat kami, 
Dosa guru-guru kamii,


*Ya Allah...*
 jadikanlah zuriat keturunan kami tergolong di dalam zuriat yang menjaga solat..
 Sihatkanlah tubuh badan kami, 
jauhkanlah kami dari penyakit dan bala bencana..

 Cukupkanlah rezeki dan permudahkanlah segala urusan kami di dunia dan di akhirat. 
InshaAllah...


*آَمِيّـٍـِـنْ... آَمِيّـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن*

Wednesday, 28 December 2016

Buat Fan Page Di FB Personal


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah

Idea menulis kini kembali. Alhamdulillah. Sebenarnya hari ni saya mahu berkongsi tentang fesbuk page bisnes di fesbuk personal.

Seperti yang kita sudah sedia maklum bahawa 'Fan Page' merupakan salah satu medium pemasaran percuma yang disediakan oleh fesbuk. Ianya sangat penting bagi memasarkan apa jua jenis produk dan perkhidmatan.

Jika sekiranya anda salah seorang peniaga online yang menggunakan fesbuk personal sebagai medium pemasaran tetapi tidak mempunyai fesbuk page bisnes, anda sudah anggap ketinggalan. Ini kerana zaman teknologi sekarang semakin pantas dan cepat berlalu. Anda juga kena berubah mengikut arus zaman moden dunia teknologi.

Medium pemasaran fesbuk page bisnes marupakan salah satu pilihan yang tepat. Ini kerana ianya sangat mudah di bina (jika punya ilmu) dan senang bergerak secara viral.

Selain itu, perkhidmatan buat fan page juga boleh dijadikan salah satu sumber pendapatan dari rumah. Apa yang penting, perkara asas yang wajib ada ialah kemahiran membina fesbuk page, komputer dan talian internet. Jika anda mahir desain banner itu satu bonus untuk tentukan harga perkhidmatan yang bakal anda tawarkan.

Hah! Saya bebel panjang-panjang ni ada yang faham ke? Kepada pembaca yang nak buat tempahan fesbuk page bisnes dengan saya, boleh hubungi nombor ini 0168178716.

Kalau nak belajar cara-cara membina fesbuk page bisnes juga boleh. Yuran sangat berbaloi. Belajar sampai pandai. InsyaAllah, saya akan ajar anda sehingga mahir membina fesbuk page sendiri. Bila sudah mahir nanti bolehlah jana pendapatan sendiri pula. Betul tak?

Tempahan Fesbuk Page Bisnes Penapis Air Dan udara Coway

Tempahan fesbuk page bisnes Penapis Air dan Udara Coway ni oleh Puan Dayang Fauziah Kadir. Kalau ada yang berminat nak buat pemasangan bolehlah hubungi beliau di talian yang tertera di cover banner ya atau boleh saja jenguk-jenguk fesbuk page beliau, Penapis Air dan Udara Coway. Orangnya ramah tau. Servis juga tip top. Tak percaya? Cubalah hubungi Puan Dayang Fauziah Kadir.

Moga bermanfaat ya. Boleh kongsi post ini di fesbuk kalian untuk kegunaan pembaca yang lain.


Terima Kasih.

Upah Buat Fan Page Bisnes



Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah


Alhamdulillah. Dengan rasminya hari ini, tempahan fesbuk page bisnes oleh Tuan Mahmud Manti telah sempurna disiapkan. Kini 'Fan Page' tersebut sudah boleh digunakan untuk beriklan sepenuhnya.

Fan Page Agen Proton Sabah

Terima kasih buat Tuan Mahmud Manti kerana sudi menggunakan khidmat servis 'upah buat fanpage' dari saya. Terima kasih atas kepercayaan yang di berikan.

Tentu ramai yang tertanya siapa Tuan Mahmud Manti? Bagaimana beliau mengenali saya? Dari mana beliau tahu tentang khidmat servis 'upah buat fan page' ni?

Mudah saja. Ceritanya macam ni. Tuan Mahmud Manti adalah seorang agen kereta proton yang berada di daerah Tawau, Sabah. Beliau ingin membuat fesbuk page bisnes tetapi kurang mahir. Tanpa membuang masa, beliau membuat carian google di internet berkenaan 'upah buat fan page'. Cari punya cari, terjumpalah maklumat 'upah buat fan page' di blog Suri RumahBerpendapatan Sendiri.

Seingat saya, entri itu di tulis pada 26 Jun 2015 (Jumaat). Sudah setahun enam bulan lebih di tulis. Terkejut juga pada mulanya bila beliau bertanya tentang 'upah buat fanpage' ni. Belum pun sempat bertanya dari mana beliau dapat maklumat tentang 'upah buat fan page', beliau maklumkan bahawa terjumpa di blog saya semasa membuat carian google.

Jumpa Blog Di Google

Selepas itu, saya semak semula rating entri tersebut. Alhamdulillah. Entri blog 'upah buat fan page', sudah berada disenarai tangga ke tiga carian google.

Syukur pada Ilahi, Allah telah gerakkan hatinya untuk menghubungi saya. Tanpa banyak soal, beliau bersetuju mengupah saya untuk membina fesbuk page bisnes  iaitu Agen Proton Sabah.

Kepada kengkawan yang mahu tukar kereta baru boleh berhubung dengan beliau. Harga boleh runding dan yang pastinya servis tip top ya. Tidak percaya? Hubungi saja beliau untuk maklumat lanjut. 


Cover Banner Agen Proton Sabah
Cover Banner ni suami yang tolong design. Lawa tak? Kalau nak buat tempahan cover banner macam ni boleh hubungi saya sekali. Hihihi... Harga murah jer. 

Ok tak mau cerita panjang lagi daaa. Kepada rakan pembaca blog Suri RumahBerpendapatan Sendiri yang ingin membuat tempahan , boleh hubungi saya di talian 0168178716. InsyaAllah harga dan khidmat servis 'upah buat fan page' terbaik buat kalian. Itu jaminan saya.



Tuesday, 27 December 2016

GSL Premium 14/01/2017


Memandangkan ramai yang PM personal dengan Rieya bertanya tentang GSLP. Boleh lagi ke UPGRADE ke PREMIUM? Jawapannya YES. Bagi yang belum upgrade ke PREMIUM, inilah peluang TERAKHIR korang untuk UPGRADE. Kenapa? Apa yang menarik?

Hari ni, jam 2.51pm Abam dah kompemkan bagi peluang semua peserta GSL untuk UPGRADE ke PREMIUM dengan YURAN RM40 sahaja. Ada 50% DISKAUN di situ. So, maknanya korang jimat RM40 (yuran sebelum ni RM80). Faham tak? Kalau ada tak faham boleh tanya direct ya. Nak tanya di group boleh. Nak tanya di wasap personal pun boleh.

Apa yang menarik kalau UPGRADE KE PREMIUM?

Value yang akan peserta dapat:
- Nota
- Live video dari founder GSL, Tuan Khairul Zahrin a.k.a Abam
- Network yang besar(2k peserta)
- Kelas percuma 2-3 bulan sekali (mengikut kekosongan jadual sifu)
Batch vellfire 31/12/2016
Newbie: Vellfire - Rm69
Premium: GSLP - Rm40
Total: RM109

Peserta akan di add masuk ke group pada 14hb Januari 2017. Lambat, tak ada lagi rayuan ok.

Nak daftar? meh wassap Rieya0168178716
Like
Comment

GSL Vellfire 31/12/2016


Wow! Pendaftaran kelas Group Support LIKE bagi batch GSL VELLFIRE semakin rancak. Bagaikan angin taufan bertiup kencang. Ramai pula yang ambil peluang terakhir.


Sangat beruntung tau siapa yang daftar untuk kelas kali ni. Sebab apa?

Peserta GSL VELLFIRE akan dapat:
PERCUMA Ebook 100 Posting Tarik Like
PERCUMA Ebook Pengurusan Kewangan Cara Newbie
Group Support
PERCUMA 4 video dari Tuan Aqif Azizan mengenai menjual di FB
PERCUMA 4 video dari Tuan Ozir Zuri mengenai Sistem Agen.

Semuanya Bernilai RM397. TETAPI peserta hanya perlu bayar yuran pendaftaran RM69 sahaja 💖

Kelas Pemprosesan Herba Tradisional Dan Tumbuhan Beraroma

Teks: Nasriah Abdullah Foto: WAR Training & Management Tarikh: 10 DISEMBER 2017 Hari: AHAD Masa : 9.00 PAGI - 2.00 P...

Post Paling Popular