Trafik

Saturday, 13 February 2016

Sukses Bukan Mimpi

Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah
Buku: Sukses Bukan Mimpu, Shah Othman


Kalau kita takut dilambung ombak, 
Jangan berumah di tepi pantai. 
Kalau kita takut berubah, 
Jangan bermimpikan kejayaan.


"Ya Allah bahawasanya waktu dhuha itu waktu dhuhamu, kecantikan itu ialah kecantikanmu , keindahan itu keindahanmu, kekuatan itu kekuatanmu, kekuasaan itu kekuasaanmu dan perlindungan itu perlindunganmu".

Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit , turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar mudahkanlah, jika haram sucikanlah. ,Jika masih jauh dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, keagungan, keindahan, kekuatan dan kekuasaanmu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah engkau limpahkan kepada hamba-hambamu yang soleh”

"Ya Allah permudahkanlah dan lancarkanlah segala urusan ku, urusan suamiku, urusan teman-teman ku dan urusan semua umat di muka bumi ini, Ya Allah. Amin Ya Rabbal A'lamin.."

Nak tahu cerita dari buku "Sukses Bukan Mimpi"? Boleh hubungi saya segera untuk miliki koleksi ini...

Ayuh dapatkan senaskah buku yang ditulis berdasarkan pengalaman sebenar penulis, dan dinukilankan dari hati khas untuk semua pembacanya.


Dapatkan Buku SUKSES BUKAN MIMPI
Hanya RM26 senaskah Semenanjung dan RM29 Sabah & Sarawak
Boleh PM saya Nasriah Abdullah untuk pembelian ya
Untuk yang minat dropship juga dialu-alukan





Friday, 12 February 2016

Terkenal Di Langit


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah
Buku: Terkenal Di Langit, Khairul Hakimin Muhammad


"Hari ini pakcik jumpa kamu, itu semua kerja Tuhan. Tuhan hantar kamu untuk jumpa pakcik, suap makanan ke mulut pakcik, beri pakcik air, beri baju, kain pelikat, semua kerja Tuhan. Masa pakcik kuat kerja dulu, pakcik mencari duit untuk makan, sekarang masa pakcik tidur pun kamu kejutkan pakcik suruh makan, itu bukan kerja Tuhan namanya?"

"Ya pakcik..". "Pakcik mahu terkenal di langit.." Beliau menyambung dengan suara yang semakin perlahan. Saya hanya diamkan diri dan terus menyuapnya.

Ini himpunan kisah seorang manusia yang matanya memandang setiap susuk yang bakal muncul di hadapannya sebagai si "malaikat" yang membantunya menambahkan pahala atau si "syaitan" yang membuatkannya menambahkan dosa.

Ada sesuatu yang kita akan belajar daripadanya. "Setiap peristiwa yang berlaku di sekeliling kita adalah jalan-jalan ke syurga atau lauan-laluan ke neraka. "Mimpi kita mungkin sama. Mahu nama kita TERKENAL DI LANGIT.


Macam mana tu? Nak tahu cerita selanjutnya dari buku "Terkenal Di Langit"? Boleh hubungi saya segera untuk miliki koleksi ini...

Ayuh dapatkan senaskhah buku yang ditulis berdasarkan pengalaman sebenar penulis, dan dinukilankan dari hati khas untuk semua pembacanya.


Dapatkan Buku TERKENAL DI LANGIT
Hanya RM30 senaskah Semenanjung dan RM33 Sabah & Sarawak
Boleh PM saya Nasriah Abdullah untuk pembelian ya
Untuk yang minat dropship juga dialu-alukan



Thursday, 11 February 2016

Jimat Dari Dapur



Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah
Buku: Jimat Dari Dapur, Izham Alias & Ashraf Shuib



Siapa suka berkebun?

Siapa pernah tanam pokok tapi pokok asyik mati?

Siapa yang pokoknya seperti 'hidup segan, mati tak mahu'?

Senang cakap, siapa ada masalah dengan pokok-pokok yang ditanamnya?


Tuan Izham Alias dan Tuan Ashraf Shuib sudi untuk sama-sama bergabung tenaga dan menuli buku ini, JIMAT DARI DAPUR


Siapa mereka?

Tuan Izham Alias adalah PENGASAS GRUP KEBUN BANDAR, JOM TANAM SENDIRI yang keahliannya pada waktu ini mencecah 120,000 orang ahli yang aktif.

Tuan Ashraf Shuib pula adalah PENGARAH di ABI AGRO.

Lebih best, mereka bukan saja membantu menyelesaikan masalah penanaman kita, tetapi juga membantu kita MENJIMATKAN KOS DAPUR.

Macam mana tu? Nak tahu cerita selanjutnya dari buku "Jimat Dari Dapur"? Boleh hubungi saya segera untuk miliki koleksi ini...

Ayuh dapatkan senaskhah buku yang ditulis berdasarkan pengalaman sebenar penulis, dan dinukilankan dari hati khas untuk semua pembacanya.


Dapatkan Buku JIMAT DARI DAPUR
Hanya RM35 senaskah Semenanjung dan RM38 Sabah & Sarawak
Boleh PM saya Nasriah Abdullah untuk pembelian ya
Untuk yang minat dropship juga dialu-alukan




Wednesday, 10 February 2016

Jimat Dari Dapur


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah
Buku: Jimat Dari Dapur, Izham Alias & Ashraf Shuib


Seorang ibu mengemas rumah dan membaca isu-isu terbaru mengenai kenaikan harga makanan dan kesannya kepada kos isi dapur. Dia termenung. Hampir separuh perbelanjaan rumah berkait dengan perbelanjaan dapur. Bagaimanakah dia yang duduk di rumah mampu mengurangkan beban suaminya yang bekerja?

Petang itu, dia berbual dengan jiran di sebelah rumah yang baru pulang dari pejabat. Kisahnya sama. Mereka samasama berbincang bagaimana menjimatkan perbelanjaan dapur. Kemudian jiran itu bercerita mengenai keselamatan yang mereka makan selama ini. Kebanyakan sayur dan buah yang dibeli di pasar disembur dengan racun. Antara kesan jangka pangjangn bagi yang memakan makanan tersebut ialah potensi penyakit kronik menghinggap seperti kanser. Lama mereka berbincang.

Kemudian seorang jiran di hujung barisan rumah yang baru pulang dari pejabat melintasi mereka. Melihat suasana rancak perbincangan mereka, dia pun turut serta. Selepas mendengar masalahmasalah tersebut, dia memberi cadangan, “Mengapa tidak tanam sendiri? Bukan sahaja dapat menjimatkan kos makanan, malahan sayur yang dimakan adalah organik dan sihat dimakan. Tidak perlu risau mengenai racun.”


Nak tahu cerita selanjutnya dari buku "Jimat Dari Dapur"? Boleh hubungi saya segera untuk miliki koleksi ini...


Ayuh dapatkan senaskhah buku yang ditulis berdasarkan pengalaman sebenar penulis, dan dinukilankan dari hati khas untuk semua pembacanya.



Dapatkan Buku JIMAT DARI DAPUR
Hanya RM35 senaskah Semenanjung dan RM38 Sabah & Sarawak
Boleh PM saya Nasriah Abdullah untuk pembelian ya
Untuk yang minat dropship juga dialu-alukan




Sunday, 7 February 2016

Kata Kunci #3: Peluang Jana Pendapatan Dari Rumah



Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah

Berminat nak jana pendapatan dari rumah dengan produk sendiri? Jika tidak mempunyai produk sendiri, Akademi Bekerja Di Rumah juga menyediakan pelbagai jenis produk. Antaranya ialah produk dropship, digital ebook, pakej kelas dan sewa tapak iklan. Produk terhangat di pasaran. Sentiasa menerima pelanggan melalui blog.



Nak jadi seperti protege dan alumni ABDR?

Ekonomi semakin gawat. Nak tambah pendapatan dan bantu suami tapi tak tahu caranya?

Rasa sedih apabila anak minta dibelikan barang tapi tidak mampu nak tunaikan permintaan si kecil walau serendah RM1?

Nak sangat tengok anak membesar depan mata sambil jana pendapatan dari rumah?

Menunggu gaji sebulan baru dapat tapi baru gaji sehari duit habis bayar hutang?


Apakah kelebihan yang anda dapat bila bersama kami di ABDR?

Berikut adalah apa yang telah saya perolehi dan rasai ketika bersama ABDR dan anda juga  akan menikmati kelebihan ini bila sudah berdaftar nanti. InsyaAllah.
1.     Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.
2.     Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan.
3.     Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum.
4.     Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi.
5.     Bergabung dengan lebih ramai blogger-lebih melebihi 2000 blog dalam akademi, untuk membantu aliran trafik ke blog.
6.     Ramai yang mahu bermula tetapi tidak tahu cara, menulis boleh dilatih jika tahu teknik yang betul.
7.     Mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog.
8.     Sudah ada blog, tetapi sudah tidak ada idea untuk meneruskan usaha berblog.

Jika kalian ingin menikmati sebahagian kelebihan yang saya senaraikan di atas, boleh sertai kami dalam kelas asas blog dan penulisan. Analisa dahulu sebelum masuk kelas. Boleh wassap/telegram atau mesej inbox apabila sudah bersedia.

Daftarlah bila sudah bersedia. Pendaftaran kami buka setiap hari. Insya-Allah, dengan doa dan harapan, semoga Allah permudahkan usaha kita bersama menjana ekonomi ummah.


Mudah ke tersangat mudah?
Suka ke tersangat suka?
Sengih!
Sila share untuk berkongsi maklumat.


Apa tunggu lagi, mendaftarlah dengan saya selaku Pengurus Online Bertugas:


Nasriah Abdullah - Pengurus Online ABDR
Email : 
pnnasriahabdullah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp : +6016-817 8716


add saya di facebook :

mohon bantuan anda untuk LIKE & SHARE FB Page saya:

Jemput singgah ke blog saya:










Kata Kunci #2: Didik Suri Berniaga



Teks: Nasriah Abdullah

Sepanjang saya memulakan bisnes offline di gerai jualan, masih ramai suri tidak tahu ilmu sebenar dalam perniagaan.

Ya, seperti yang kita ketahui begitu ramai suri yang mula menceburkan diri dalam bisnes online dan offline bagi membantu suami menyara keluarga  tetapi ramai antara mereka yang tahu mengira kos sebenar, namun tidak ramai yang tahu mengira kos perniagaan. Uhhmmm, mengelirukan bukan?

Bukankah seorang peniaga yang berjaya harus tahu membuat perkiraan yang tepat? Seperti yang saya lihat, ramai suri rumah tahu dan pandai berniaga di masa kegawatan ekonomi masa kini, tetapi ramai tidak tahu mengira keuntungan dari kos sebenar.

Pada pendapat saya, aspek pengiraan ini sangat penting untuk mengetahui untung rugi sebenar dalam berniaga agar suri rumah yang berniaga boleh menjalankan perniagaan dengan baik.

Pada kebiasaannya, jumlah modal sebenar dan jumlah untung yang ditolak selepas mengira jumlah keseluruhan modal. Ini adalah salah satu aspek yang penting ramai suri sering terlepas pandang.

Kesimpulannya, wahai suri rumah yang berniaga online mahu pun offline, sertailah mana-mana kursus atau seminar tentang selok-belok perniagaan kerana ilmu ini sangat penting dalam melebarkan sayap bisnes kalian di masa akan datang.



Belajar Urus Akaun Bisnes Kecil

2 kelas masih dibuka pendaftaran;-

1. Kelas Asas Akaun secara online, 2 tempat kosong lagi
Tarikh: 14/02/16 Ahad
Masa: 9.30pg - 12.30tgh
Yuran RM150

Modul 1: Basic book keeping.
Bagaimana merekod buku simpan kira?
Modul 2: Pengenalan kepada asas perniagaan dan fungsinya.
-Mengenal dan belajar kepentingan dokumen.
- Invois, cash, bil, resit, purchase order

2. Grup Coaching, 3 tempat kosong lagi
Tarikh: 13/02/16 Sabtu di Putrajaya.
Masa: 9.15am-4pm
Yuran RM250

Modul
1. Pengenalan Buku Kira-kira and Perakaunan
2. 10 kesalahan yang biasa dilakukan oleh usahawan
3. How to do record keeping yang betul (Lejar, untung, rugi dan balance sheet)
4. Pengenalan kepada Asas Kos dan Meletakkan Harga pada satu-satu produk.
5. Akaun untung atau Rugi. Syarikat anda UNTUNG atau RUGI????
6. Case Study (Merangkumi penyediaan akaun penuh) - hands on task.




Daftarlah bila sudah bersedia. Pendaftaran kami buka setiap hari. Insya-Allah, dengan doa dan harapan, semoga Allah permudahkan usaha kita bersama menjana ekonomi ummah.


Mudah ke tersangat mudah?
Suka ke tersangat suka?
Sengih!
Sila share untuk berkongsi maklumat.


Apa tunggu lagi, mendaftarlah dengan saya selaku Pengurus Online Bertugas:


Nasriah Abdullah - Pengurus Online ABDR
Email : 
pnnasriahabdullah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp : +6016-817 8716


add saya di facebook :

mohon bantuan anda untuk LIKE & SHARE FB Page saya:

Jemput singgah ke blog saya:









Kata Kunci #1: Menyesal DAFTAR Di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR)



Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah

Dulu punyalah susah cari kelas blog dengan yuran kelas yang murah. Sana sini merayu minta ajar dengan rakan-rakan sepejabat. Tidak kurang juga sahabat-sahabat muka buku. Stress sangat-sangat. Bosan ada apatah lagi putus asa. Hilang semangat dan motivasi diri.

Namun, kembali bersemangat bila bertemu guru online ABDR iaitu Cikgu Anys Idayu Zakaria di alam maya. Perkongsian beliau tentang ABDR untuk suri rumah seperti saya membuatkan diri ini tak keruan bila sehari tak baca dan melihat status post terkini dari beliau.

Rasa menyesal sangat-sangat kerana ambil masa yang panjang baru nak bermula di ABDR. Bertapa seronoknya berada bersama keluarga besar ABDR. Lagi riang tak terkata bila tiga minggu pertama berada di ABDR berjaya mendapat pelanggan pertama dari blog iaitu upah buat FB page dan blog. Seterusnya ditawarkan pula sebagai Pengurus Online ABDR walhal tugasan sebagai protege ABDR belum pun sempat diselesaikan. Wah! Semakin berkobar-kobar siapkan tugasan yang diberikan ketika itu. Kegembiraan itu berganda apabila blog lama yang terkubur kembali berseri.

Alhamdulillah. Semua ini adalah berkat keyakinan dan kesungguhan menuntut ilmu mencipta blog di ABDR. Secara peribadi, di ABDR bukan saja protege akan mendapat ilmu baru malah dalam masa yang sama boleh menjana pendapatan tambahan dengan blog di samping menambah pelanggan-pelanggan baru serta rakan-rakan bisnes. Oh! Indahnya belajar mencipta blog di Akademi Bekerja Di Rumah.

Kepada semua suri rumah di luar sana, di ABDR anda diberi banyak pilihan. Pilihan untuk suri atau sesiapa sahaja yang igin belajar mencipta blog bisnes, blog penulisan dan seterusnya menjana pendapatan dari rumah melalui blog dengan lebih jimat. Bukan sahaja jimat, malah yuran kelas yang ditawarkan juga sangat berbaloi. Pendek kata, bajet yuran kelas memang mampu bayar J. Jumlah yuran yang sangat berbaloi dengan curahan dan limpahan ilmu yang diperolehi.

Pilihan Pakej Kelas Yang Ditawarkan Di ABDR


Saya percaya bahawa tiada kelas semurah ini di mana kita boleh menimba ilmu sambil menjana pendapatan. Buktinya saya sendiri telah alami di mana "44 entri" tugasan pertama sudah mendatangkan pelanggan dari blog.

Ini terbukti bertapa blog kami bersama ABDR mudah dijejaki dalam carian google. Jika tidak, takkan prospek ABDR yang berada di Korea, Philipin, Manila dan sebagainya turut menjadi sebahagian dari keluarga besar ABDR? Setiap hari ada saja yang bertandang di blog kami dan bertanya tentang ABDR seterusnya mengambil keputusan berdaftar sebagai protege ABDR.

Inilah sebahagian bukti blog protege ABDR dijejaki melalui carian google.







Anda di luar sana moga tidak terlambat untuk menyertai jemaah kami di ABDR. Jangan jadi seperti saya yang mengambil masa panjang untuk berdaftar di ABDR. Menyesal tau tak daftar awal. 

Daftarlah bila sudah bersedia. Pendaftaran kami buka setiap hari. Boleh mula kelas bila-bila masa anda bersedia. Insya-Allah, dengan doa dan harapan, semoga Allah permudahkan usaha kita bersama menjana ekonomi ummah.


Mudah ke tersangat mudah?
Suka ke tersangat suka?
Sengih!
Sila share untuk berkongsi maklumat.


Apa tunggu lagi, mendaftarlah dengan saya selaku Pengurus Online Bertugas:


Nasriah Abdullah - Pengurus Online ABDR
Email : 
pnnasriahabdullah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp : +6016-817 8716


add saya di facebook :

mohon bantuan anda untuk LIKE & SHARE FB Page saya:

Jemput singgah ke blog saya:








Karnival Gempak Usahawan Wanita, Wisma Wanita Kota Kinabalu

Teks: Nasriah Abdullah Foto: JHEWA & IKSNITA Panggilan buat peminat tegar penyanyi Rohana Jalil. Jangan lepaskan peluang unt...

Post Paling Popular