Sunday, 15 April 2018

Rieya, You Can Do It!


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: -

Hidup ini umpama pelangi. Pelbagai warna. Ada warna digemari. Ada warna setakat suka-suka. Ada warna langsung dibenci. Begitulah juga hidup kita.

Kadang, bila kita disukai dan diperlukan, mereka pasti mencanang kitalah yang terbaik dan hebat sebagai pelakar pelangi indah. Apa saja idea kita taburi, pasti disokong tegar.

Namun, sebaliknya jika kita tidak lagi punya kepentingan pada mereka. Sebelum sempat berkata sepatah dua, sudah disimbah dengan kata-kata fitnah menyengat.

Apa saja tindakan dan perbuatan yang dipamer pasti tak kena di hati mereka yang punya rasa dengki dan sering tak puas hati. Begitulah lakaran dan kitaran hidup kita.

Kita? Apa perlu kita buat?

Bagi ku, hindarkan bau-bauan bangkai. Tanamkan saja bersama sampah-sampah yang tak dapat dikitar semula. Biar mereput bersama arus masa.

Kita? Teruskan hidup. Teruskan matlamat. Ada impian perlu di gapai tanpa kehadiran mereka. Melangkah tanpa henti hingga terhasil apa diimpi.

Moga terus kuat dan kreatif dalam melakar pelangi indah dan menabur bakti pada yang memerlukan.


Rieya
You Can Do It!

No comments:

Post a Comment

FB Page: Kereta Sewa Bajet & Jual Beli Kereta Terpakai - Kuala Lumpur & Pahang

PANGGILAN RAMADAN SYAWAL ISTIMEWA BUAT WARGA PAHANG Nak balik kampung tapi tak ada kereta? Nak beli kereta tapi tak cukup bajet? Da...

Post Paling Popular