Monday, 7 May 2018

Braniqo: Tempahan Kambing Golek Faqih


Teks: Nasriah Abdullah
Video:  Ana Masyhur


Aku bukan pemakan kambing. Apa-apa saja menu berasaskan kambing, aku nda akan teliur. Ko bagi free pun aku say TQ saja dan ku sedekahkan ko semanis kurma punya senyuman J

Tapi aku tabek spring sama ni anak (sila tonton video arrr). Baru berusia 12 tahun sudah mahir membantu ayahnya dalam bisnes kambing golek. Jarang sungguh di zaman ini ada kanak-kanak sebaya Faqih yang mahu buat kerja-kerja tanpa gajet.

Teruskan usaha Faqih. Mana tau kau lagi hebat dari bapak mu naaak. Hahaha...(abis laaa...memanaslah bapak nya ni...)

Bah! Kamurang yang sememangnya peminat tegar kambing golek , boleh roger kawan ku Ana Masyhur.


Harga? Jan kamu tanya aku, sila direct dengan tuan tokei kambing Braniqo. Bilangnya boleh runding juga tu bosku. Untuk majlis akikah, kenduri kawen, majlis hari jadi ada..apa lagi untuk kenduri doa selamat sambut ramadhan pun ada. Runding sampai jadi bilang kawan ku Jaya Bin Parakkasi

Kawan-kawan ku yang lain ni Wan Raizah Matsah PuanTapai iz'Yanie Pfie Fadzillah Saidin peminat tegar kambing. Pun begitu nda mampu robohkan nafsu ku untuk makan kambing. Hahaha huntong la korang kurang korum berebut makan kambing macam di Damansara hari tu.


Tawau: Terokai Dunia Perniagaan Digital Bersama eUsahawan

[PROGRAM KHAS EUSAHAWAN TAWAU, SABAH] Sila daftar disini  http://bit.ly/eUsahawan-Tawau Ingin menjadi seorang Usahawan Digital?...

Post Paling Popular