Friday, 29 July 2016

Kata Kunci #11: 6 Tips Post Iklan Yang Paling Sesuai




Teks: Nasriah Abdullah
Foto: -


Waktu Pagi : 6.15am - 7.00am (pengguna FB tegar akan login)

7.00-10.00am - masa ni biasanya orang mahu pergi kerja . Hari Isnin-Khamis biasanya trafik laju . Jika Jumaat , post pula tentang Islamik sahaja . Sebab orang dah excited nak cuti keesokannya .


Masuk Keja : 8.00am - 10.00am (ni yang boleh akses FB di tempat kerja)

Post sesuatu yang bemanfaat , panjang pun tak apa , motivasi , tips , soft selling atau story telling .


Lunch Hour : 12.30pm - 2.00pm (sambil tunggu waktu lunch, layan FB)

12.30-2.00pm - masa ni org mahu keluar lunch . Elakkan posting yang panjang . Mereka tak ada masa yang cukup nak baca!


Selepas Lunch : 2.30pm - 3.00pm (layan jap sebelum sambung kerja)

Post sesuatu yg ringkas sahaja!


Sebelum Balik : 5.30pm - 6.15pm (tunggu nak checkout)

5.30-7.00pm - Orang balik kerja masa ni . Biasanya mereka penat!
Post sesuatu yang kelakar , humor atau joke .

JANGAN update pasal trafik jem sebab semua orang tahu trafik sedang jem sekarng!


Lepas Isyak : 9.00pm - 12am, kadang2 terlajak 1am - 2am.

9.30-11.45pm - biasanya org sudah habis solat Isyak atau makan malam masa ni . Masa ni la ramai online . Ada yang online sambil tengok TV . Ada yang menghadap handphone dan PC . Betul tak ?

Traffic paling laju pada jam 10 malam . Boleh juga post seawal 9:30pm . Masa ni lah masa terbaik nak buat marketing , branding , hard selling atau promosi .


Lepas jam 12.00am jangan update apa2 dah! Masa ni online banking pun dah tutup . Orang dh mula masuk tidur .


*WAKTU PALING HOT ! 10 pagi, 12 tengah hari, 3 petang, 5 petang, 9 malam, 10 malam


Share dan tag jika anda rasa bermanfaat . Ilmu ni tak ramai orang nak bagi tahu tau!



Braniqo: Tempahan Kambing Golek Faqih

Teks: Nasriah Abdullah Video:    Ana Masyhur Aku bukan pemakan kambing. Apa-apa saja menu berasaskan kambing, aku nda akan teli...

Post Paling Popular