Tuesday, 31 October 2017

Sambal Tai' Minyak Adhwa


Teks: Nasriah Abdullah
Foto: Nasriah Abdullah


Walau namanya bidak tapi rasanya dijamin sedap. InsyaAllah. Original dari santan segar. Dimasak selama lebih 2 jam dengan api sederhana. Sentiasa digaul dengan tertip dan penuh kasih sayang sehingga terhasilnya ketulan pati santan yang dipanggil "tahi minyak".

Bagi yang berlidah kebal macam aku, sudah tentulah lebih sedap jika rasa pedasnya ada. InsyaAllah, batch seterusnya SAMBAL TAI' MINYAK - PEDAS MENGGIGIT.

Sesuai dimakan bersama nasi putih atau boleh dijadikan perencah nasi goreng. Nak jadikan door gift untuk sebarang majlis pun boleh.


Mahu cuba, mahu rasa? Mari order dengan #Rieya0168178716


Chicken Grill Butter

Teks: Nasriah Abdullah Foto: Nasriah Abdullah Hari tu ada mak-mak yang request nak resepi "Chicken Grill Cheese" (gelaran ...

Post Paling Popular